sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Mitä silmät ei nää, sen sydän ymmärtää

Heiiiiiiiiiiii 
Anteeks et en oo postaillu yhtään mitään, oon vaan ollu niiin laiska. Halloween oli pari viikkoa sitten ja me kaiverrettiin siskon kanssa kurpitsa mikä oli aikas hauskaa veitsen kanssa leikkiä :D Ite halloweenina me oltii hostmomin kahvilassa ja jaettii karkkia pikkulapsille. Halloweenin jälkeisenä lauantaina, mä heräsin aikasin aamusta ja menin alakertaan ja huomasin että meiä vuorelle oli satanut lunta ! Se kesti jonku päivän tääl vuoren huipulla mut esim laaksossa ei ollu ees satanu lunta ollenkaan. Nytki on luvattu lunta ens viikoks eli jos sataa lunta niin ei oo koulua, koska koulu bussit ei pääsis ajamaa tääl vuorilla. 
Viime viikoloppun olin vaihtariporukan kanssa Memphisissä. Me lähettii suoraa koulu jälkee ajamaa vaihtarien kanssa jotka oli Chattanooga alueelta ja ajettii joku 6 tuntia Memphisiin, ja pysähdyttiin syömässä Jasperissa TGI Fridayssa. Mephisissä me asuttii siellä olevie vaihtarie kanssa jotka sit kans kiers meiä kans kaupunkia. Käytii kattomas National Civil Rights Museum, mikä oli aivan törkeän hieno museo tasa-arvosta mustien ja valkosten välillä. Sit käytiin syömässä Hard Rock Cafessa, nähtiin Beale Street, Rock 'n' Soul Museum ja käytiin syömässä Charles Vergo's Rendezvoussa. Sunnuntaina mentiin aamusta International House Of Pancakesiin syömään aamupalaa ja sitte ajettiin Gracelandiin kattomaan Elviksen kotia. Oli ihan sairaan hieno paikka sekin. 
Täällä arki sujuu hyvin, suomenkieli alkaa vähä jo unohtumaan ja lauseita on hirvee hankala muodostaa ja kaikki lauseet tuntuu tökkivän tosi paljo. Sanojaki alkaa unohtumaan, esimerkiksi joudun googlaamaan että mitä verbiä käytetään suomessa kurpitsan kaivertamiseen (ite oisin käyttänyt karvertaa tai jotai muuta tommosta mikä ei ole edes sana :D) Oman nimen sanomine oikeel taval on kans vaikeeta, koska täällä oon Helen tai Heliin ja Hellinin sanominen kuulostaa omassa päässä niin tyhmältä ja joudun oikee kelaamaan et miten se sanotaan oikein. Enää ei oo nii usein koti-ikävä ja alkaa vähän enemmä sopeutumaan kouluun ja saanu enemmän kavereita, mutta oikeesti jos rehellisesti sanotaa, High School Gym tauoilla on maailman pelottavin paikka jos joutuu yksin menemään sinne. 
Nyt tänä perjantaina me lähetää Floridaa Thanksgiviniks ja meil on suunnitelmissa mennä ainaki Discoveryy ja Sea Worldiin ja sitte joko Disneyy, Epcotiin tai Universal Studiosii, ei olla vielä päätetty mihin noista kolmesta. Sit me myös mennää Black Fridayna shoppailemaan whooooo!!!!:)


Hiya
Halloween was a few weeks ago and I carved my first pumpkin ever with Star. After Halloween we also got our first snow on the mountain, it really reminded me of home. Last weekend we were in Memphis with other exchange students from Chattanooga are and we spent two days with exchange students from Memphis area. We had a lot of fun, we went to the National Civil Rights museum, Beale Street and Elvis's house. 
The everyday life here is going well. To be honest, I'm starting to forget my native language, making sentences is hard, and the sentences sound just awful in my ear, I've forgotten some words too. I'm also starting to forget how to pronounce my own name, since here everyone calls me Helen. I'm no longer so homesick and I'm starting to feel more comfortable in our school, but honestly, for me, the high school gym during breaks is still the scariest thing on earth if I'm alone lol. 
This Friday we're leaving to Florida to spend the Thanksgiving week and I'm sooooo excited because we have made all kinds of plans for the week yay. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti